Bezoek

Op Pinkstermaandag mogen we elk jaar meer dan 10.000 bezoekers verwelkomen op de bezoekdag. Vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa en oma, iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen op het kampterrein.

Alleen op de maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur is er de mogelijkheid het kamp te bezoeken. De programma’s zijn hier gedeeltelijk op aangepast. Bezoekers wordt verzocht om bij voorkeur door middel van openbaar vervoer naar het kamp te komen. Bezoekers die met de auto komen kunnen de parkeerplaats bereiken via de aangegeven routes vanaf de weg Lauwersoog – Leens. Het is vanaf de parkeerplaats nog een eindje lopen (circa 1 km) naar het kampterrein. Voor het parkeren geldt een parkeervergoeding van € 1,-.

Pendeldienst

Voor minder validen is er de mogelijkheid gebruik te maken van een pendeldienst (huifkar met trekker) tussen parkeerplaats en middenterrein van het kamp. De pendeldienst rijdt

maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Tot dinsdag 26 mei 2020 kunnen bezoekers worden aangemeld om gebruik te maken van deze pendeldienst en nabij de opstapplaats parkeren. Aanmelden kan door een  e-mail  te sturen naar het secretariaat van het NPK:   Het is noodzakelijk dat het kenteken, naam van de bestuurder en mobielnummer van de desbetreffende auto te vermelden in de e-mail. Per email wordt een bevestiging van de aanmelding gestuurd. Bij het oprijden van de parkeerplaats kan vervolgens worden aangeven dat men zich heeft aangemeld en gebruik wenst te maken van de pendeldienst, zodat in het speciale parkeervak geparkeerd kan worden,

N.B. Voor de rest van het NPKterrein geldt een algeheel rij- en parkeerverbod.

Hieronder nog even de informatie op een rijtje voor een geslaagd bezoek aan het NPK:

 • Het terrein is op maandag vanaf 13:00 uur opengesteld voor bezoek, voor die tijd is het terrein niet toegankelijk.
 • Tot 17:00 kunt u de diverse activiteiten bezichtigen en uw kinderen bezoeken. Daarna is het etenstijd en vervolgen wij het reguliere programma.
 • U kunt het terrein bereiken via de N361 (“Marneweg”) vanuit de richting Leens of Lauwersoog.
  LET OP: Pinkstermaandag is de doorgaande weg door Zoutkamp (N388) voor alle verkeer afgesloten. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw route!!
 • Ter hoogte van het kampterrein: volg de bebording NPK – P(arkeren) – Bezoekers.
 • Altijd de aanwijzingen van de regiopolitie en de parkeerwachters opvolgen.
 • Minder validen kunnen voorafgaand aan het NPK een speciale ontheffing voor de pendeldienst aanvragen via de eigen scoutinggroep bij het secretariaat van het NPK. 
 • Het infoteam is aanwezig op parkeerplaats met kaartjes naar het terrein en de subkampen waar u de verschillende leeftijdsgroepen (speltakken) kunt vinden. Bij slecht weer en een slechte terreingesteldheid kan het parkeerterrein op een andere plaats zijn dan op deze site aangegeven, volg daarom de blauwe P borden.
 • Reken op een “stevige wandeling” om van parkeerterrein naar kampterrein en weer terug te gaan.
 • Reis per bus. Met lijn 163 Groningen – Lauwersoog van Arriva. Er is een bushalte bij de ingang van het parkeerterrein. Voor reistijden zie www.9292ov.nl.
 • In de Marnewaard kan de zon branden als in de woestijn, neemt u daarom zonnebrandolie en een hoofddeksel mee.