NPK Shops

NPK-TimeTravel

De TimeTravel (NPK-museum) biedt je de gelegenheid om een reis terug in de tijd van het NPK te maken. Elk jaar hebben we een expositie en spelletjes met een ander thema. Dit jaar: “Palen,  potten,  pannen  en  pasta…  Keukens  en  koken  op  het  NPK!”

Palen, potten, pannen en pasta… Keukens en koken op het NPK:

Dit  jaar  zal de NPK TimeTravel in  het  thema  staan van keukens en  koken  op  het  NPK.  Weet  je  nog?  Bij  de  Welpen  kreeg  je  iedere  dag  eten  van  de  Thriantastam.  Maar  eenmal  bij  de  Scouts  aangekomen  moet  je  daar  helemaal  zelf  voor  zorgen.  Een  keuken  bouwen,  compleet  met  tafelvuur  en  misschien  wel  een  eettafel?  Als  dat  eenmaal  achter  de  rug  is  kan  het  koken  beginnen.  Chili  concarne,  pasta,  of  toch  aardappels,  vlees  en  groente?  Wat  zijn  nou  échte  NPK  maaltijden? Zien  de  keukens  van  nu  er  hetzelfde  uit  als  25  jaar  geleden? Ben  je  benieuwd?  Kom  dan  komend  NPK  naar  de  TimeTravel  op  het  middenterrein.  Daar  kun  je  foto’s  bekijken  en  leuke  spelletjes  doen.  Wie  weet  valt  er  ook  dít  jaar  weer  iets  te  verdienen…. 


We zien jullie op het NPK!

Over de TimeTravel

De TimeTravel is sinds 2011 een begrip op het Noordelijk Pinksterkamp. Bij de TimeTravel laten we je de geschiedenis van het NPK zien, waarbij we een vergelijking maken tussen hoe het ‘toen’ ging en hoe het tegenwoordig gaat. Je kunt bij ons foto’s en films bekijken, leuke verhalen en anekdotes lezen en oude materialen zoals uniformen bekijken. Daarnaast kan je bij ons leuke spelletjes spelen, marshmallows roosteren boven het kampvuur en we verkopen ingebrande klompjes.

De TimeTravel wordt georganiseerd door de Trappers uit Hoogezand. Je vindt ons op het Middenterrein.

 

Brandstempel

Sinds het 86e NPK organiseert “Stempelstam de Eekschellers” de brandstempel service op het middenterrein.
Ieder NPK ontwerpt de stam een nieuwe stempel waarin het de thema’s van de verschillende speltakken verwerkt.
Ook dit jaar hebben ze weer iets fantastisch ontworpen. De Thema’s Safari, Ontdekkingsreizigers, Films, Festivals en In de Olie
zijn samengebracht in het volgende ontwerp:

Uiteraard is deze prachtige dasring dit NPK te koop in de dasringtent op het middenterrein. Al sinds het begin der (dasring)tijden worden prachtige collecties dasringen aangelegd door fanatieke verzamelaars. In het ambacht van het leer stempelen, dagen wij onszelf uit om het stempelen verder te trekken dan jaarlijkse stempels. We werken in het kader van continue innovatie naar tijdloze stempels.
Daarom komt Stempelstam de Eekschellers dit jaar met een primeur! De officiële NPK en Franse lelie stempel worden vol trots gepresenteerd en zien er als volgt uit.

  

Vanzelfsprekend hechten wij nog steeds veel waarde aan het fundament van ons ambacht. Zoals ieder jaar stempelen wij ook je hoed en/of riem met onze altijd aanwezige lach.

Echter, innoveren wij naast product ook in onze service. Dit NPK zal je ons niet alleen zien op het middenterrein. We hebben onze dasringdeskundigen rondlopen met een mobiel verkooppunt waarbij je op locatie dasringen kan kopen. Deze deskundigen kan je herkennen aan het Beyloo ter Horst vlaggetje dat zij met zich mee dragen. Ze zijn overal en nergens aanwezig en wellicht word je verrast door de verschijning van een mobiel dasringverkooppunt op de meest gekke locaties.

Maar dat was nog niet alles! Als klap op de vuurpijl organiseert Stempelstam de Eekschellers dit jaar een brandstempel winactie. Als je dit jaar een dasring koopt, maak dan een foto en upload deze op je Instagram- of Facebookpagina. Gebruik hierbij de hashtag #stempelstam87. De leukste foto wint een speciale brandstempel met het logo van je groep! Na het NPK onthullen wij de winnaar van deze actie en komen we deze brandstempel persoonlijk bij jullie afleveren! Voor verdere info over de winactie; bezoek de brandstempeltent op het middenterrein.

Met onze innovatieve houding, passie voor het ambacht en de eerder genoemde altijd aanwezige lach, nodigen wij je van harte uit voor een bezoek aan onze dasringtent op het middenterrein! Ervaar hier de geur van gloeiende ijzers en brandend leer!

Kamppost

Verliefd op je leiding? Een spannende date met die leuke jongen van vorig jaar? Of misschien gewoon een kaartje naar een ander leidingteam van je eigen groep? Voor al deze hartenkreten is de Utopia Post Stam (UPS) ook dit jaar weer beschikbaar. Gedurende het hele NPK verspreiden zij kaartjes, ballonnen en andere zaken (dit laatste in overleg). Ze zien je graag terug op het postkantoor op het middenterrein!

SWOPtent

De Swoptent is bijna niet meer weg te denken in het NPK. Er kan niet alleen geswopt (geruild) worden, maar elk jaar hangt er ook een tentoonstelling van allerlei Scoutinginsignes om te laten zien welke insignes andere landen hebben.  Je kunt er ideeën op doen over wat je zelf zou kunnen verzamelen en informatie krijgen over de verzamelvereniging.

Het bekende NPK-naambandje is verkrijgbaar bij de Swoptent, naast funbadges, junglebadges, klompjes en materiaal om je ruildoos aan te vullen.

Maak anderen enthousiast, sla de tent niet over en neem vooral ook ruilmateriaal, naambandjes en insignes mee!

                                                                                                                     

De Scoutshop

Op het middenterrein is de Scoutshop te vinden. Het is een dependance van de Scoutshop in Leusden waar de leden van Stam Dien de diverse artikelen verkopen. Uiteraard zijn niet alle artikelen uit de catalogus verkrijgbaar maar ze proberen wel om een zo breed mogelijk assortiment te bestellen. Wat te denken van sleutelhangers, kompassen, boeken, stuiterballen, fluitjes, messen maar ook caps, sweaters en jassen. En uiteraard insignes, outdoor spullen, rugzakken, zaklampen enzovoort. Kortom, kom eens langs om een kijkje te nemen.

En ook dit jaar weer verkrijgbaar, DE MAZZELTAS. Wat er in zit? Je zult het zien op het NPK!

De leden van Stam Dien helpen je graag om een goede keus te maken. Mocht je een uniform, slaapzak of iets anders groots willen bestellen en willen besparen op de verzendkosten, geef dan je bestelling door voor uiterlijk 29 mei 2019 bij Margriet Bakker.

Openingstijden zijn: •Zaterdag   na de opening – 18.00 + 19.00-21.00 •Zondag     10.00-18.00 + 19.00-21.00 •Maandag   10.00-17.30