De voorbereidingen voor de corona-editie van NPK zijn in volle gang en de plannen beginnen vorm te krijgen. Voorlopig blijft het nog onduidelijk welke regels tijdens Pinksteren zullen gelden. Daarom werken we met een drietal scenario’s.

In het eerste scenario is er nog sprake van een lockdown. In dat geval zullen alle activiteiten helaas online plaatsvinden.

In het tweede scenario gaan we er vanuit dat alle speltakken kunnen deelnemen binnen een eigen kampbubbel, vergelijkbaar met de zomerkampen vorig jaar.

Veel groepen hebben echter niet genoeg ruimte om alle bubbels tegelijkertijd bij hun eigen gebouw te hebben. Daarom kunnen speltakken straks zelf bepalen wanneer, hoe lang en aan welke NPK activiteiten zij willen deelnemen. Wij hopen op 2-3 dagdelen, verspreid over meerdere dagen.

Heeft je groep meer ruimte of lukt het om een eigen kampeerterrein te regelen? Dan kun je de activiteiten zelf uitbreiden tot een weekendvullend programma. De opening en een kampvuuravond worden vooraf op video opgenomen. Die kun je inzetten op een moment dat het jouw speltak uitkomt. Verder denken we nog na over een NPK radio zender, NPK Journaal, mobiele scoutshops en horeca.

In het derde scenario is er nog meer mogelijk en kunnen we hopelijk op een aantal centrale plekken in het noorden activiteiten aanbieden waar speltakken zich op kunnen inschrijven, zoals een grote trappersbaan of kanotocht.

Welk scenario het ook wordt, voor alle deelnemende groepen stellen we een verrassingspakket samen om de verbinding tussen groepen nog verder te versterken.

We verwachten eind februari meer details te kunnen delen over de inhoud van het programma en over de inschrijving voor deze speciale NPK editie.