Speltakken

Nieuws / Goed om te weten

NOORDELIJK PINKSTERKAMP AFGELAST!

De kampstaf en het stichtingsbestuur van het Noordelijk Pinksterkamp hebben het besluit genomen om het NPK dit jaar niet door te laten gaan. Daarbij hebben we ons laten adviseren door GGD Groningen, RIVM en Scouting Nederland.

De maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken, geven ons te weinig ruimte om het kamp goed voor te bereiden. Het ligt daarnaast voor de hand dat verschillende beperkingen, zoals het verbod op evenementen met meer dan 100 deelnemers, voor de komende maanden van kracht blijven. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze vrijwilligers en deelnemers, willen we bovendien voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt op het kamp.

We hebben dit besluit ruim voor pinksteren genomen om duidelijkheid te geven aan onze vrijwilligers en deelnemers zodat zij hun tijd aan andere zaken kunnen besteden en om de voorbereidende uitgaven zo veel mogelijk te beperken.

Dat het NPK dit jaar niet doorgaat, is natuurlijk heel teleurstellend. Ook wij hadden ons verheugd op een jubileumfeestje (90). Die houden we dus tegoed!

Groepen die al hebben betaald, krijgen uiteraard het volledige inschrijfgeld teruggestort. De voorpret voor het NPK van 2021 begint op de najaarskoempoelan, welke gepland staat op zaterdag 24 oktober 2020. 

We willen jullie heel hartelijk danken voor de tijd en energie die jullie al hebben besteed aan de voorbereidingen van het NPK. We hopen dat een groot deel daarvan niet tevergeefs is geweest, maar dat het zal bijdragen aan het kamp in 2021.

Voor vragen kun je mailen met secretariaat@noordelijkpinksterkamp.nl.

Hartelijke groet, namens het stichtingsbestuur en kampstaf Noordelijk Pinksterkamp,

Wilfred Veldwisch hoofdleider NPK