Thema

Facebook

Themaverhaal

Van de reporter ter plaatse – In de Marnewaard is sprake van een wetenschappelijk experiment wat wel eens de wetenschappelijke doorbraak van 2020 zou kunnen zijn. Uit de nalatenschap van Albert Einstein hebben wetenschappers een machine gekregen.

Uit brieven die Einstein schreef aan een bevriende wetenschapper blijkt dat er sprake is van een tijdmachine, die echter nooit gefunctioneerd heeft. Inmiddels hebben wetenschappers ontdekt wat er ontbrak: tijdkristallen. Tijdkristallen zijn kristallen die voortdurend in beweging zijn zonder energie te verliezen. Waar eerder sceptisch gereageerd werd over het idee dat men ooit zoiets in een laboratorium zou kunnen creëren, blijkt dit nu toch gelukt te zijn.

De gevolgen zijn onvoorstelbaar. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er mensen door de tijd gereisd. Onder de tijdreizigers zijn bekende en onbekende personen uit diverse decennia. Men kan in levende lijve Albert Einstein en John F. Kennedy ontmoeten.

Naast deze iconen zijn er ook allerlei mensen uit de jaren ’20, ’50, ’60, ’80 en ’90 meegereisd naar het heden. Om deze mensen een onderkomen te bieden, is er een tentenkamp in de Marnewaard opgezet, waar zij in ieder geval komende Pinksteren een onderkomen hebben.

Foto's

Subkampen

Bezoektijden