Colofon

Dit jaar was een bijzondere editie voor de Pinksterblom. Niet alleen is de naam tijdelijk veranderd in Pinksterblog, maar tevens is er enkel een digitale ‘uitgave’ beschikbaar. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om het milieu wat extra te ontlasten. Daarom maken we gebruik van energie uit groene fles, recyclen we pdf’s en vegen we af met screenshots. In combinatie met NPK Radio was ons bereik toch al gauw een paar duizend personen. Niet gek voor iets wat vanuit een aantal woonkamers geregeld wordt. 

Het mediateam heeft ook in deze setting ongelooflijk veel lol beleefd aan alles wat jullie deden. Wat jullie met ons hebben gedeeld: veel verhalen, filmpjes, wist-u-datjes, memes, roddels, foto’s waar we niet op zaten te wachten, veel meer foto’s waar we wel op zaten te wachten, maar vooral heel veel plezier! Bedankt voor al jullie (zeer creatieve) inzendingen. Blijf dit komende edities ook vooral doen!

Graag zien we jullie de volgende keer weer in een andere setting terug en zullen we wederom het allermooiste feest van het jaar bouwen! 

Namens het hele mediateam vanuit Grunn,

Thijs Kortekaas (T-ice)

Een creatief genie die anderen op de meest ongelukkige momenten verrast. Met zijn ondervragingvaardigheden blijft geen enkel verhaal geheim en komt elk onderste wist-u-dat bovendrijven! Te herkennen aan zijn glimlach en met zijn praatjes gladder dan een aal haalt hij iedereen over voor een interview. Thijs is de niet zo stille drijvende kracht die ieder team nodig heeft.Yke Wijnker (Ice-ke)

Niemand heeft vluggere vingers dan Yke. Met haar expertise op het gebied van sociale media weet ze iedere volger te boeien. Het is maar goed dat de volgers niet weten wie er aan de andere kant van het scherm zit. Tevens heeft ze twee linkerhanden. Gelukkig heeft deze duizendpoot meer dan genoeg rechterpoten over om daarvoor te compenseren. Niet alleen knoopt ze de eindjes aan elkaar, als je niet oppast neemt ze het hele voortouw. Zó hebberig…

Robin (Hood) Panman

De rots in de branding tijdens alle chaos dat NPK heet. Het schijnt namelijk wel handig te zijn als iemand het overzicht houdt van waar alle fotografen en verslaggevers heen moeten, wanneer we live op de radio komen en of we wel genoeg aandacht geven aan alle groepen. Lijstjes en roosters houdt hij allemaal bij. Zonder Robin zijn we als een kip zonder kop.

 

En de vele anderen die het voor en achter de schermen mogelijk hebben gemaakt om al jullie prachtige verhalen te vertellen! Ook jullie bedankt voor al jullie inzet!

Breaking News!

Verslaggevers van verschillende kranten en radiostations wisten NPK weer te vinden. Na een duidelijke instructie van Christa en Marcel over kampbubbels en een beetje uitleg over wat het Noordelijk Pinksterkamp ook alweer inhoudt, zijn er meerdere interviews gehouden met jeugdleden en leiding. 

Een verzameling van alle media-aandacht voor het leukste en gezelligste kamp van Nederland vind je hier: NPK in het nieuws.

meme6

Zoom Zoom Zoom

Het hele weekend zijn onze fotografen op pad geweest om mooie plaatjes te schieten van groepen. Van Delfzijl tot Zeewolde, geen locatie is hun te ver. 
Dankzij dikke zoomlenzen is afstand gehouden van de kampbubbels en o.a. via telefonische interviews met de Pinksterblog zijn de bijbehorende verhalen verzameld. Een deel heb je op de Pinksterblog van vandaag, gisteren en eergisteren kunnen zien, de rest van de foto’s vind je in dit album: Foto’s NPK Corona Editie.

Een ingezonden brief aan een NPK-crush:

Heyy crush,

In de drukte van kamp vergat ik helemaal vanuit mijn hart met jou te delen wat nou daadwerkelijk echt belangrijk is. Daarom schrijf ik deze brief om duidelijk te maken wat ik voor je voel. Ik weet niet wat je naam is of van welke groep je komt, maar je ogen vertellen me genoeg.
De vlammen van het eeuwig vuur weerkaatsten terug in je ogen en de vonk sloeg meteen over tussen jou en mij. De volgende ontmoeting was op een heldere avond en al kijken naar de sterren en de maan zag ik jou daar staan. En op dat moment wist ik dat ik altijd voor jou door het vuur zal gaan!!!
Ik had graag met jou vele avonturen willen beleven, zoals rondjes hand in hand door het welbekende bos willen lopen of juist marshmallows willen roosteren bij het vuur. Maar na elk avontuur komt een eind en dus ook aan deze. Nu moet ik weer terug naar mijn man en kinderen. Dus bij deze, blijf lachen en hopen dat je ooit de ware tegen zult komen. 

xx


Lieve lezer,

Mijn advies aan iedereen: pas op met vuur, straks verbrand je je vingers nog.
Ik hoop ook dat deze crush de ware nog tegen komt, wellicht volgend jaar op Marnewaard!

Liefs,
Sarah

Subkamp Zeewolde

Dit weekend kamperen niet alle groepen bij hun eigen gebouw. Zo kamperen de RA335 en SA427 op een camping in Sellingen. De Fraeylema Vendel kampeert in de tuin van een boer en de scouts van Scouting Erica staan op de lokale ijsbaan.

De Johannes Post Groep en St. George uit Assen zijn echter wel heel ver van huis. Zij kamperen helemaal op het Scoutinglandgoed in Zeewolde! Ondanks de afstand hebben ze wel een echt NPK-gevoel. De speltakken hebben allemaal hun eigen kampterrein opgebouwd. Hierbij heeft St. George te horen gekregen dat ze geen palen de grond in mochten slaan. Ondertussen galmden de mokerslagen van de JPG in de verte over het kampterrein, oeps.
Traditiegetrouw heeft de JPG weer een vlaggenmast gebouwd. Dit keer op het strand van het Nuldernauw in plaats van de Marnewaard. Toch heeft die laatste wel hun voorkeur. Net zoals het meenemen van droog brandhout i.p.v. nat voor het koken zodat de lunch niet een diner wordt (een ‘dunch’).

De bevers van St. George laten zich niet afleiden door de bedrijvigheid bij de oudere speltakken om de tv-figuren weer terug te stoppen in de kijkdoos van de leiding. Dat is gelukt, dus tijd voor broodjes bakken! En dat met vreselijk plakkerig deeg wat nog overal en nergens terug te vinden is.

Wist je dat…

  • ’t Volbert in Enschede de zuidelijkste explorergroep is die meedoet aan het NPK? Precies 100km verwijderd van de Pekela’s!
  • de Pinksterblom voor het eerst is verschenen in 1954?
  • er is ontbeten aan een langste ontbijttafel ooit tijdens de 80ste editie van NPK? De tafel was een kilometer lang! Er waren zelfs twee heren van Guinness World Records om te tellen hoeveel scouts aan tafel zaten.
  • bij de bevers van St George geen enkele marshmallow is verbrand?

K.A.T. Quiz

Vanuit een heleboel woonkamers hebben stammen in heel Noord Nederland (en daarbuiten) fanatiek meegedaan aan de K.A.T. Quiz.

Op de livestream kwamen alle vragen razendsnel voorbij en ondertussen deden alle pivo’s hun best om via WhatsApp/Discord/Teams de antwoorden door te spelen naar hun teamleden. 
Het tempo zit er altijd goed in bij de Pivostaf, Jan Jaap vliegt door de vragen en Britt kan heel snel nakijken, dus voordat je er erg in hebt, wordt de uitslag al opgenoemd!
Team Boyzonder/Asjemenou hebben bewezen dat ze de meeste kennis in huis hebben over films, muziek en andere media, dus voor hun de eerste plek!
Op de tweede plek staat de Yekkostam, en op de derde plek AVD. Alle andere stammen zullen volgend jaar iets beter hun best moeten doen in de Kruk. Of nog sneller Googlen.