Lees hier het hele weekend het laatste nieuws en de leukste wist-je-datjes.
Hebben jullie zelf een goed verhaal? Stuur deze dan in via wistudat@noorderlijkpinksterkamp.nl.

Het eerste (A)NPK

Voor de welpen van scouting Diever is dit hun allereerste NPK. Qua spanning valt het reuze mee, omdat het bij hun eigen gebouw is. Vanochtend hebben zij samen met de scouts en de explorers geopend in de stromende regen. Gelukkig stopte het al snel en konden de welpen van scouting Diever snel aan de slag met het mysterie van Welpflix.
Op het hoofdkantoor van Welpflix is er een heuse saboteur. Alle personages stonden ineens in een andere serie! Daarom gingen de welpen van scouting Diever allerlei spelletjes spelen om hints te verzamelen die moeten leiden naar de dader. Wie heeft er gesaboteerd? Komt het ooit nog wel goed? 

NPK Memes!

Beste creatievelingen onder ons,

Memes zijn anno 2021 niet meer weg te denken, dus ook niet tijdens het NPK. Ben jij degene die fantastische NPK gerelateerde memes kan maken? Waar wacht je dan nog op?!

Maak je meme en upload deze op instagram en tag @noordelijkpinksterkamp op Instagram of stuur een mailtje naar wistudat@noordelijkpinksterkamp.nl

Liefs,
Media Team NPK

Always Look on the Wide side of life

Bij de padvindsters van Look Wide ziet het NPK er dit jaar niet eens anders uit. Zo bouwen zij keukens, slapen zij in tenten en hebben zij een kampeervaardigheid. De padvindsters zijn met 2 patrouilles op kamp bij hun eigen terrein: De YouTubers en De TikTokjes. Cato van de TikTokjes heeft wat gemixte gevoelens over het kamp. Zo is het weer nog niet geweldig en zit het hele terrein onder de modder en vol wormen! Om toch nog een beetje schoon en fris te blijven hebben zij een buitendouche geïnstalleerd met warm en koud water. Maar vies worden hoort nou eenmaal bij het NPK, dat vind Cato zelf ook. Gelukkig heeft het NPK ook zo haar voordelen volgens Cato: “ Wij hebben een goodiebag gekregen met NPK truien inclusief onze namen! Ook zaten er allerlei insignes bij.” Op het kamp gaan er nog allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden zoals, eigen kruidenboter maken met planten uit de natuur en gaan zij een touwtje boven een kampvuur doorbranden. Genoeg leuke activiteiten om naar uit te kijken dus!

Wist je dat….

 • de Fivelgroep bezoek heeft gekregen van RTV Noord?
 • de yell op de NPK Radio niet synchroon was?
 • het zuidelijkste puntje van de provincie Groningen zuidelijker ligt, dan het noordelijkste puntje van Overijssel?

Wist je van de welpen dat…

 • Oe van De Zwervers Groningen verliefd is op Mang? 
 • Oe en Mang hier niet willen reageren?
 • Silke alle seizoenen van Friends heeft gekeken?
 • zij maar 4 dagen nodig had hiervoor?

 en van de scouts dat…

 • Look Wide een eigen kampeervaardigheid heeft?
 • deze heel erg streng is?
 • de kat van Ninthe ‘Waslijn’ heet?
 • de Rangers Zuidlaren koffie aanbieden bij de NPK staf?
 • zij de eerste zijn die dit doen?
 

Een zwaar begin in Roden

Voor de Mensinghe Phoenix in Roden begint het NPK hectisch. De eerste activiteit is altijd de leukste: Een dropping midden in de nacht naast het vliegveld in Eelde! De dames Linda, Julia, Madelief en Jolieke wisten niet welke richting zij op moesten lopen, alleen dat zij naar het terrein van de motorclub Peize moesten lopen. Onderweg stond er nog een onaangename verrassing op ze te wachten, want er was een mysterieuze auto die achter de groep aanreed! Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en werd er onderweg nog flink gesnackt van frikandellen en hamburgers. Rond een uur of 04:00/05:00 komen de rowans en sherpa’s weer aan op hun kampterrein waarna zij het bed in duiken. Een lange nacht is het niet geworden, want een aantal vrachtwagens diende als wekker deze ochtend door te toeteren.
Gelukkig is iedereen topfit en staat NPK Radio op de achtergrond aan en wordt er fanatiek meegespeeld met de Crazy 88.

Terug van weggeweest 

Bij de Fivelgroep in Delfzijl zijn Elsa, Jasmijn, Elin, Bente, Myrthe, Anouk en Norah al helemaal in de NPK-sferen. Na een jaar wachten mogen zij eindelijk weer op (alternatief) Pinksterkamp. De Fivelgroep heeft aan alles gedacht, want zij hebben op hun kampterrein hun eigen eeuwige vuur gestart die het hele weekend moet blijven branden, ook al gaat dat niet altijd even goed, want gisteravond ging het eeuwige vuur uit.
Voor de dames maakt het eeuwige vuur niet al te veel uit, want zij hebben het al druk genoeg met kletsen tot 04:00 uur in de ochtend en het houden van droge voetjes, want “Het is hondenweer, maar wel leuk”.