Lees hier het hele weekend het laatste nieuws en de leukste wist-je-datjes.
Hebben jullie zelf een goed verhaal? Stuur deze dan in via wistudat@noorderlijkpinksterkamp.nl.

Sabotage bij Welpflix

Bij Welpflix werkt er een saboteur en dat is: Geertruida Groen!
Wat ging er in haar om? Wij hebben haar om uitleg gevraagd en Geertruida kwam met een officieel statement naar buiten.

Waarom heb je alles door de war gemaakt?

Ik wilde alles wat spannender maken en maakte er een spelletje van. Een beetje zoals Wie Is De Mol. Normaliter ben ik van de gezonde dingen enzo, maar ik stapte gewoon uit mijn comfortzone. ”

Had niemand het door dat jij dit hebt gedaan?

“ Nee, niemand had het in eerste instantie door hahaha! Elene Games vond het zelfs wel tof, want zij houdt van spellen!

Heb je spijt van je acties? En ben je bang dat je ontslagen wordt?

“Natuurlijk heb ik geen spijt! Ik heb er juist voor gezorgd dat het wat spannender werd op ons kantoor en ik heb heel veel welpen aan het werk gezet om het mysterie op te lossen.

Ik ben niet bang om ontslagen te worden hoor, ik denk dat ze wel blij met mij zijn. Ik zie het namelijk als een vernieuwend concept.”

En natuurlijk bedanken wij (van Welpflix) alle welpen die hebben geholpen met het oplossen van het mysterie!

Spetter met je eigen voorletter

De scouts van de Fraeylema hebben zaterdagavond een disco gehad met een schitter magisch thema; Spetter in je eigen voorletter. De namen veranderen dan ook in: Engel Erlijn, Idee Indra, Ibiza Ilse, Advocaat Amber, Inbreker Ida, Debiele Toerist Dorien, Afval Annemieke Harry Potter Heleen, Mega Toby Maud, Mega Mindy Marjolein ,Cowgirl Carolien, Rechter Roelinde en Prinses Leia Louise. en Waarzegster Willemein. In de schuur bij een lokale boer hangen de lampjes voor de disco vrolijk aan de muren en het plafond en worden de mooiste hits van het moment gedraaid. Zo word er Mega Mindy muziek gedraaid, feesttent muziek en Trilploat van Wat Aans. De vloer begon hevig te trillen en er werd zelfs lokaal een Aardbeving gemeten. De volgende morgen was de schade beperkt en NAM(en) de scouts afscheid van het NPK.

Meow Meow Prr Prr

 De pivo’s pakken dit NPK weer groots uit met de P.O.E.S. ! De bedoeling is dat je de opdrachten zo goed mogelijk uitvoert, want dan krijg je de meeste punten.
De Chauken stam heeft als eerste alle opdrachten voltooid en maken kans op de 1e plek!

De Martinistam bewijst maar weer dat het uitvoeren van scoutingopdrachten ook prima vanuit een studentenhuis kan! Bijna 2000 scoren in de T-rex game is namelijk een eitje als je gewend bent aan slecht internet door huisgenoten die allemaal tegelijk Netflix kijken. Martinistamvlaggen werken heel goed als green screen voor de dansende banaan. Vuur stoken kan ook op het balkon (don’t try this at home). Echter, het maken van TikTok-filmpjes voelt als topsport, dus ze houden het voortaan bij Instagram en Facebook. Maar na een zeer belangrijke Songfestivalintermissie lukt het wel om over een hoge muur WC-rollen te springen!

Steen , papier, schaar, knippen maar

De welpen van Woudlopers Kipling zijn tijdens het NPK erachter gekomen dat zij over allerlei specialiteiten beschikken. De welpen zijn namelijk fantastische kappers! Akela van de Woudlopers Kipling was een van de slachtoffers. “Ze kunnen mooie staartjes maken en prachtige vlechten in het haar vlechten!” De kapper is ook vrij goedkoop. Voor een snoepje krijg je een prachtig mooie nieuwe coupe. Mocht je nou ook een super mooie staart of vlecht willen? Dan heb je helaas pech, want de kappers zijn alleen tijdens dit NPK actief.

En zoals je kunt zien, zijn ze ook erg goed in het bouwen met stokjes en marshmallow! Al weten we niet hoeveel marshmallow in de tussentijd zijn verdwenen in de monden van hongerige welpen…

Eerste Chinese verkenner op Mars

Na jaren van training en voorbereiding is het eindelijk gelukt; de eerste verkenner is geland op planeet Mars! Deze jonge verkenner is speciaal opgeleid om het oppervlak van de rode planeet in kaart te brengen. Met behulp van bolletje-pijltje en kruispeilingen zal dit uiterst nauwkeurig gebeuren. Daarnaast zal hij op zoek gaan naar sporen van leven. Kortom: een missie de een verkenner op het lijf geschreven is! Naar verwachting zal het karretje over 90 dagen de eerste resultaten opleveren.

Sarah’s Liefdessahara

Lieve Sarah,
De verkenners van scouting Tecumseh voelen zich maar eenzaam dit NPK. Alleen maar met jongens op kamp mist er toch wat vrouwelijk vertier en vooral dat van de Pagista. Normaal zouden deze jongens tot laat te vinden zijn bij de NPK disco, maar nu kunnen ze hun opgekropte hormonen niet kwijt en zit de leiding met de handen in het haar. Sarah, wat moeten deze verkenners toch?

Liefs,
Een Overspannen Hopman.


Lieve Overspannen Hopman,
Wat vervelend dat deze pubertjes hun hormonen niet kwijt kunnen. Toevallig hebben ik vernomen dat de dames van de Pagista ook op zoek zijn naar mannelijk vertier en al helemaal naar dat van Tecumseh scouts! Ik zie een perfecte match en stel voor dat jullie een online dateavond organiseren. Wellicht dat jullie meer ontspannen kunnen worden na deze datenight! 

Liefs ,
Sarah

Een ode aan De Zeef

De Zeef, de plek waar je je thuis kan voelen tijdens het NPK. Het buurtcentrum van het explo-terrein. Maar helaas moet De Zeef ook haar deuren gesloten houden.
De horeca is zwaar getroffen tijdens het “C-woord” (coronapandemie) en dat geldt ook voor De Zeef. Hoewel De Zeef genoeg ruimte heeft op het terras, gaan zij dit jaar echt niet open. Cue zielige muziek

Maar De Zeef gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft een de jaarlijkse pubquiz georganiseerd via Kahoot! De pubquiz begon zaterdag om 19:00 uur ’s avonds en bestond uit verschillende rondes. Zo is er een songfestival ronde met vragen zoals: “Met welke groente wordt de Nederlandse inzending van het ESF geassocieerd?” Gelukkig wisten de meeste explo’s dat dit een bloemkool is. Ook de foute piratenhits-ronde was een feestelijk gebeuren! Met artiesten als Jannes, René Karst en Stef Ekkel. Dit jaar ging de strijd om de Wisselbokaal weer vrolijk door en hebben de explo’s van RSA 322, Scouting Hoogeveen, de bokaal overgenomen van Guy De Fontgalland. Gefeliciteerd!

IMG-20210523-WA0002-01

Wist je dat…

 • RTV Drenthe voor het eerst sinds lange tijd op bezoek is geweest bij NPK? Kijk het filmpje op de socials!
 • vanochtend heel kort de zon heeft geschenen? We duimen allemaal voor meer!
 • Iedereen verzoeknummers aan kan vragen bij NPK Radio?
 • de Rangers uit Zuidlaren heel gastvrij zijn? Zij waren de eersten die de Scoutshop koffie aanboden!

Wist je van de explo’s dat…

 • de rowans van Tecumseh niet op NPK gaan?
 • Kees liever met zijn vriendin een weekend weg gaat?
 • je een broodje schnitzelsouffle thuis zelf kan maken?

en van de pivo’s dat…

 • dat de P.O.E.S. Games staan voor Pivo Online Entertainment Spel?
 • je een meme kan opsturen naar het NPK?
 • je dit via Instagram kunt doen door @noordelijkpinksterkamp te taggen?
 • Yke van de Martinistam niet wist waar NPK voor stond?
 • en er al 10 studentenstammen bestaan in Nederland?